Skip to the content

Kom med på ravjagt ved Hvidbjerg Strand!

Ravjagt ved Hvidbjerg Strand

Rav er nordens guld. Ravjagten er bedst efter en god storm, der har skyllet ravet fri af havbunden og op på stranden.

Det meste rav skylles op syd for Blåvandshuk, men det er muligt at finde de gyldne klumper langs hele Vestkysten. Det er svært præcist at udpege de rette betingelser, men en stille dag med fralandsvind efter en god storm fra sydvest lige efter højvande er ofte bedst. Ravet ligger blandt det såkaldte ”ravtøj”, det vil sige opskyllede muslinger, søstjerner, træ og tang, og det eftertragtede ”strandguld” kan kendes på, at det er lettere end sten og lyder som plastik, når det bankes let mod tænderne.

Hvad er Rav?
Rav er harpiks fra træer, der voksede for 30–40 millioner år siden. Det tager mindst 20 millioner år, før den gyldne harpiks størkner og bliver til et stykke rav. Rav er derfor ikke bare en tilfældig sten – det er en portal til en fjern fortid.

Du finder en tidevandskalender på www.portesbjerg.dk

Ravlygter
Vil du gerne have lidt ekstra hjælp på skattejagten, kan du bruge en ravlygte. Når det ultraviolette lys fra lygten rammer et stykke rav, vil det lyse op. Du kan købe en ravlygte ved købmanden på campingpladsen.

Skrevet af

Hvidbjerg Strand Feriepark er ejet af søskendeparret Steen og Lene Slaikjær, der har overtaget foretagenet fra deres forældre. De har høje ambitioner for perlen, der ligger placeret i den fantastiske vestjyske natur ved Vesterhavet.

Ferieparken har gennem tiden udviklet sig til et helstøbt ferieparadis med tilbygning af et tropisk badeland, lækkert wellnesscenter og et kæmpe legeland. Ligeledes fortsætter udvidelsen af overnatningsmuligheder, hvor der senest er blevet tilføjet strandvillaer og et strandhotel til listen.

Anstrengelserne er ikke gået ubemærket hen, og Hvidbjerg Strand Feriepark har modtaget et væld af priser og udmærkelser. Her kan udnævnelsen som Superplatz af tyske ADAC samt udmærkelsen som * Superior af Campingrådet nævnes.

Digital flaskepost

Vi holder dig opdateret på tilbud fra vandkanten, de nyeste tiltag, aktiviteter, events og ikke mindst inspiration til årets ferier.

Deltag samtidig i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.

Hvidbjerg Strand Feriepark

Tripadvisors medlemsvurderinger

 1000+ anmeldelser

Læs anmeldelser

Den bedste gave

Forkæl familien eller den, du holder af, med en dejlig oplevelse i Blåvand lige ved Vesterhavet.