Skip to the content

Vejers Strand Camping

Plads til fordybelse i naturskønne omgivelser
Her er der tale om Danmarks måske hyggeligste campingplads i hjertet af den smukke vestjyske natur.

Når du besøger Vejers Strand Camping, besøger du en af Hvidbjerg Strand Ferieparks naturperler, hvor der er plads til fordybelse og optimale muligheder for outdoor-oplevelser. Du bor ganske enkelt lige midt i de skønneste naturomgivelser tæt på Vesterhavet.

Vejers Strand Camping er campingpladsen for dig, der bare ikke kan få nok af naturen.

Book ophold

Danmarks måske hyggeligste campingplads

Det er ikke uden grund, at vi ynder at kalde Vejers Strand Camping for Danmarks måske hyggeligste campingplads.

Det, der adskiller pladsen fra så mange andre pladser, er først og fremmest den fornemmelse for naturen, man får, når man besøger Vejers Strand Camping. Pladsen er helt fra starten af bygget til at danne ramme om den helt perfekte campingferie for naturelskere.

Bo i telt eller campingvogn midt i naturen

Man slår teltet op eller parkerer sin campingvogn midt i det smukkeste naturlandskab i hjertet af Vestjylland, og så er der ellers dannet grobund for, at man kan skrue tempoet helt ned og få ladet batterierne op i samvær med dem, man holder af.

Samtidig har campingpladsen alt, hvad man har brug for af moderne faciliteter.

Du er tættere på en fantastisk ferie end du tror

Venligst accepter marketing cookies for at se indholdet.

Aktiv ferie ved Vejers Strand

Campingpladsens ideelle beliggenhed gør, at man aldrig er langt fra den næste outdoor-oplevelse i den omkringliggende natur.

Området, der også kendes som Vejers Plantage, byder på mere end 600 hektar skov, hvor man via utallige naturstier og vandreruter kan gå på opdagelse og få fornyet energi.

Det er et område, der især indbyder til aktiv ferie. Den helt unikke natur med de betagende strandklitter og skove gør, at hvis man er til aktiv ferie i den ene eller anden form, så må man ikke snyde sig selv for en tur på mountainbike eller en vandretur i det smukke landskab.

Mountainbike ferie

I Bordrup Klitplantage finder man hele tre forskellige mountainbikeruter, der på hver sin måde kan give spændende udfordringer til både begyndere og øvede.

Vælger man eksempelvis den lette rute (den grønne rute), kræves ikke særlig teknik eller udstyr, og det er derfor en rute, der kan benyttes af alle.

Derudover findes en blå rute på 8 km, som giver flere udfordringer og kræver, at man har en vis erfaring med at køre på mountainbike. På denne rute findes også nedkørsler, som ikke er for nybegyndere. Det er på eget ansvar, når man kører på ruterne, og pludselige forhindringer i form af grene, sten og andet i skovbunden kan naturligt forekomme.

Den blå rute findes også i en udvidet udgave med yderligere sving og tilføjelser, der kan give den erfarne rytter endnu flere spændende udfordringer.

Området omkring Vejers Strand Camping er i det hele taget værd at besøge hele året rundt, da hver årstid har sine helt egne kendetegn.

Når man bevæger sig ud i naturlandskabet, kan man tage kikkerten med og se, om man kan få øje på et par krondyr. Området er nemlig kendt for at have en stor bestand af krondyr og i øvrigt en lang række andre dyr og planter, som I kan gå ud og udforske.

Faciliteter på Vejers Strand Camping

Bl.a. finder man moderne og meget veludstyrede sanitetsbygninger med køkken, bad og toilet samt dejlige udearealer med grillplads, der giver anledning til lange, hyggelige grillaftener.

Uanset hvor på campingpladsen man befinder sig, er man ikke langt fra naturoplevelser. Man befinder sig ganske enkelt lige midt i naturen.

I forlængelse af sanitetsbygningerne finder du ligeledes overdækkede borde og bænke, hvor der kan dækkes op til den hyggelige grillaften med venner og bekendte, og hvor man kan nyde morgenkaffen og morgenmaden og lade op til dagen, der venter.

Derudover finder man hos Vejers Strand Camping også en stor naturlegeplads, hvor børnene kan boltre sig og få adskillige timer til at gå. På legepladsen kan børnene give sig i kast med alt lige fra hoppepude og rutsjebane til gyngestativ og klatrestativ. Der er garanti for utallige timers underholdning her.

En grillbar med dertilhørende udereal finder man også, og har man brug for at købe ind, findes der naturligvis også en købsmandsbutik på campingpladsen.

Når man skal på opdagelse i naturen, finder man gangstier flere steder på pladsen, der leder ud mod den ene spændende outdoor-oplevelse efter den anden – uanset om man ønsker at gå mod stranden, mod skoven eller noget helt andet.

Vejers Strand

Der er rigtig gode muligheder for at dyrke flere forskellige former for surfing ved Vesterhavet.

Bliv klogere på de mange muligheder herunder.

Kitesurfing ved Vesterhavet

Er du typen, der foretrækker kitesurfing, så læs med.

Ved Vesterhavet er det nemlig muligt at give sig i kast med kitesurfing flere forskellige steder langs kysten. Når først man kommer op i fart, mærker man i den grad adrenalinen og spændingen i kroppen. Du står på et lille bræt med fødderne spændt fast i stropper, og så bliver du ellers trukket afsted langs vandoverfladen af en stor drage, som du er fastgjort til med liner.

Dem, der er ekstra skarpe, når det kommer til kitesurfing, kan komme helt op på 200 kilometer i timen, når de flyver afsted på vandet. Samtidig kan man også, hvis man er erfaren, hoppe 30 meter op i luften og svæve et godt stykke, inden man igen lander på vandoverfladen.

Blandt de mest populære kitesurf-områder på vestkysten er bl.a. Bork Havn, Kloster og Hvide Sande.

Det kan være, at det lyder som om, at man skal være ekspert og meget erfaren kitesurfer for at kunne kaste sig ud i det. Det er dog langt fra tilfældet. Alle kan være med, og man kan sagtens starte i det små og løbende bygge sin erfaring op. Der findes en række surf-butikker på vestkysten, hvor man som begynder kan tage et kursus, før man på egen hånd begiver sig ud i bølgen blå. Faktisk vil vi anbefale alle, der aldrig har stiftet bekendtskab med kitesurfing før, at tage et kursus.

Der findes også andre former for surfing, man kan give sig i kast med.

Windsurfing ved Vesterhavet

De gunstige vindforhold på den jyske vestkyst giver helt perfekte forudsætninger for en omgang windsurfing.

De fleste vælger at windsurfe ved Bork Havn eller Hvide Sande, da forholdene ved netop de to steder især giver mulighed for at få fart på. Mange steder i Ringkøbing Fjord er der i det hele taget gode muligheder, da man kan gå relativt langt ud i havet og fortsat være i stand til at bunde. Det gør området oplagt for begyndere, der ikke før har prøvet kræfter med windsurfing eller dem, som lige er startet.

Ligesom det er tilfældet med kitesurfing, anbefaler vi, at man tager et kursus, inden man begiver sig ud i bølgen blå på egen hånd. En lang række kyndige surfere vil stå klar og være i stand til at hjælpe dig godt i gang på brættet, uanset om det er første gang, du prøver kræfter med det eller ej.

Oplev Langli og Skallingen – en enestående naturoplevelse

Langli er en helt speciel ø, som du – hvis du bare er en lille smule naturinteresseret – bør besøge.

På øen Langli finder man et meget specielt vildtreservat med et helt unikt fugleliv. Fuglelivet er så specielt og unikt, at det kun er tilladt at besøge øen i meget korte perioder hvert år.

På øen yngler terner, klyder, strandskader og måger.

Man kan besøge øen i selskab med naturvejledere mellem 16. juli og 15. september.

Halvøen Skallingen ligger tæt på Langli og er ligeledes en ret speciel naturoplevelse – og i den grad et besøg værd. Det skal dog siges, at det ikke er tilladt at medbringe hund. Der findes kun én vej over Skallingen, og den blev bygget under 2. verdenskrig. Vælger man at besøge Skallingen i løbet af vinteren, bør man sørge for at holde øje med vejrudsigten.

Tidevandet kan nemlig være en udfordring og kan skabe problemer, hvis man ikke er opmærksom. Netop havet gør også, at Skallingen indimellem går fra at være en halvø til at være to separate øer, fordi havet ganske enkelt strømmer ind over halvøen.

Filsø

Søen var engang Danmarks næststørste, og er den dag i dag Danmarks sjettestørste. Søen blev for mange år afvandet af hensyn til landbruget, men i de senere år har man heldigvis gjort alt, hvad man kunne for at genoprette søen, hvilket man har haft succes med. I området omkring søen finder man et helt fantastisk naturområde, hvor både mennesker og dyr kan trives.

Mange forskellige dyrearter – og især fugle – holder til ved søen, bl.a. hejrer, traner og ikke mindst havørnen.

Flere og flere fiskearter kommer ligeledes løbende til, og søen er blevet et velbesøgt turistmål. I alt er området på omkring 195 hektar.

Golf

En anden aktivitet, hvor man i den grad også kommer i ét med naturen, er når man spiller golf. Ikke langt fra Vejers Strand Camping ligger Blåvandshuk Golf, der ligesom campingpladsen befinder sig de skønneste naturlige omgivelser – i dette tilfælde i Naturpark Vesterhavet. Her kan man – mens man går de 18 huller – nyde udsigten og det betagende landskab ud over Ho Bugt.

Udover en 18-hullers bane finder man ligeledes en mindre 9 hullers par 3 skovbane.

Blåvandshuk Fyr

En oplagt seværdighed, som man bør besøge, når man er i området, er Blåvandshuk Fyr, der med sine 18 meter over havets overflade på Horns Bjerge er et spektakulært syn, der tårner sig op midt i klitlandskabet. Derudover er det rent faktisk også Danmarks vestligste punkt.

Har du mod på det, kan du bevæge dig de 170 trappetrin op mod toppen af fyret, hvor en helt fantastisk udsigt venter. Mod nord og øst kigger man mod Vejers Strand og Kallesmærsk Hede. Mod sydøst ligger Blåvand og Blåvand Strand. Skuer man ud over havet, kan man få øje på Horns Rev Vindmøllepark.

Med sine 400 watt kan Blåvandshuk Fyr lyse 23 sømil ud over havet.

Tirpitz – et museum i verdensklasse

Museet, der blev indviet i 2017, er et betagende syn, allerede når man kigger på det udefra. Tirpitz er med sit specielle udseende og nytænkende arkitektur på fornemste vis tænkt ind i og integreret i det øvrige landskab. Museet skærer sig ind i klitlandskabet og ligger nærmest skjult under de vestjyske sandbanker.

Tirpitz er altid et besøg værd, og på museets hjemmeside kan man løbende følge med i, hvilke udstillinger man i øjeblikket kan udforske.

Blåvand Zoo

I Blåvand Zoo er det muligt at komme helt tæt på dyrene. Der er åbent året rundt, og det er derfor oplagt at aflægge et visit, uanset hvornår på året I besøger Vejers Strand Camping. Hver dag i højsæsonen er der fodring af dyrene, fremvisning af dyrene mv., som man kan deltage i, hvis man har lyst.

I parken finder man ca. 400 dyr fordelt på 80 arter, herunder både løver, zebra, struds, aber, los, fugle af forskellige arter og en hel masse andet. Blåvand Zoo har ligeledes som de eneste i Danmark hvide løver, som man altså kan få lov til at se nærmere på.

Det tager omkring 20 minutter i bil at køre fra Vejers Strand Camping til Blåvand Zoo.

Kulturelle oplevelser for enhver smag!

Naturoplevelserne ved Vejers Strand Camping kan f.eks. suppleres med et kulturelt indspark.

Udlev dine campingdrømme

Er du blevet varm på en campingferie hos Vejers Strand Camping?