Skip to the content

MILJØ OG ANSVAR

Vi bruger jordens varme og solens energi, så du kan blive forkælet og holde ferie med god samvittighed.

Hos Hvidbjerg Strand passer vi godt på naturen, så du og vores andre gæster kan slappe af og nyde livet med god samvittighed - nu og i fremtiden.

Læs mere om, hvordan vi bidrager til beskyttelse af truede dyrearter globalt - Næsehornet Tilde

Naturens materialer

Træhytter med stråtag

Vi bruger naturens egne materialer, når vi bygger hytter og bygninger i ferieparken. Udover at give sjæl til stedet, passer bygningerne ind i naturen, som glæder sig til dit besøg.

Wellness

Det' hot

Jordvarme og solvarme

I jorden under campingpladsen har vi nedgravet hele 6 km slanger til vores jordvarmeanlæg, der er et af de største af sin slags i Danmark. På taget af bygningerne har vi opsat store solvarmeanlæg, der udnytter hver en solstråle året rundt. Det er fra disse installationer, vi henter energien til alt det varme vand, du kan forkæle dig med i vores wellnesscenter og badeland. Så dyk bare med god samvittighed, det er næsten CO² neutralt. Du skal kun i berøring med koldt vand, hvis du selv ønsker det.

Lokale råvarer

Mindre madspild

Lokale råvarer

Vores restaurant, Høfde4, bruger lokale råvarer, hvilket mindsker CO2 forbrug og gør det nemt at bestille varer efter behov og undgå madspild.

Vandbesparende tiltag

Vi tager ikke vandet for givet

Vandsparende tiltag

Spildevandet pumper vi direkte til det store moderne rensningsanlæg i Varde, og vi har installeret vandbesparende teknik i vores sanitetsbygninger. Så tag bare bad med god samvittighed, men hjælpe os alligevel med at spare på vandet.

Vindmøllepark

Energi fra vinden

Vindmøller ved Horns Rev

Har du set vindmøllerne på Horns Rev? Det er Danmarks største havvindmøllepark, der kan ses fra vores strand i klart vejr. Møllerne leverer strøm til mange danske huse - også bygningerne her i ferieparken.

Demo Image

Vores spildevand er ikke spildevand

...det går ikke til spilde!

Alt vores spildevand på Hvidbjerg Strand Feriepark bliver pumpet til rensningsanlæg i Varde. Der er altså ingen nedsivning i sivedræn og miler.

Demo Image

Smart strøm i butikken

Strømbesparende butik

Overskudsvarmen fra kølere og frysere i butikken udnytter vi til opvarmning af badelandet. Udover at overskudsvarmen bliver anvendt på en smart måde i badelandet, så sluger vores inventar i butikken ikke så meget strøm som før.

Demo Image

Efterisoleret idyl

Begrænset varmespild

De bygninger som har haft behov for det, er blevet efterisoleret, så varmen ikke siver ud og vi skal bruge unødvendig energi på at opvarme.

Oplade elbil

Lad batteriet op hos os

Oplad din elbil

Udover at du kan lade dine egne batterier op hos os, kan du også sætte din elbil til at lade vores stander. Vi bruger desuden ofte el-bil, når vi triller rundt på pladsen. På sigt håber vi at få varebiler, der kører på el.

Demo Image

Pap, papir eller plastik

Affaldssortering

Hos Hvidbjerg arbejder vi hele tiden på at blive bedre. Bedre til at sørge for vores kunders behov, men også bedre til at sikre klodens behov. Derfor vil affaldssortering have vores fokus i fremtiden.

Digital flaskepost

Vi holder dig opdateret på tilbud fra vandkanten, de nyeste tiltag, aktiviteter, events og ikke mindst inspiration til årets ferier.

Deltag samtidig i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.

Hvidbjerg Strand Feriepark

Tripadvisors medlemsvurderinger

 1000+ anmeldelser

Læs anmeldelser

Den bedste gave

Forkæl familien eller den, du holder af, med en dejlig oplevelse i Blåvand lige ved Vesterhavet.