Skip to the content

Oplevelser ved Vesterhavet

I Hvidbjerg Strand Feriepark er der oplevelser for hele familien

Blåvand ligger midt i Danmarks største rekreative område med over 40 km hvid sandstrand. Området er fladt, smukt og storslået, og så er Vesterhavet vores nabo. Det skaber i sig selv en lang række oplevelser og aktiviteter, som store og små kan more sig med, når ferien går til Hvidbjerg Strand Feriepark. Området omkring Blåvand byder også på meget andet fantastisk natur, der indbyder til lange ture på cyklen eller med vandrestøvlerne på, og så er området oplagt til ture på hesteryg.

Udover naturen byder vi hos Hvidbjerg Strand Feriepark på en masse oplevelser for hele familien på campingpladsen og i hele ferieparken. I vores Hvidbjerg Avis finder du en lang række aktiviteter, som du kan deltage i, mens du er på ferie hos os. Her er et udpluk, og du er også altid velkommen til at besøge os i receptionen, hvor vores kompetente personale med glæde guider jer til de gode, lokale oplevelser.

Trampolinland

Lad børnene møde deres drøm - vores splinternye trampolincenter. Der er trampoliner for enhver smag, så det gælder bare om at finde det bedste hoppehumør frem og komme igang!

Wellness

Mens børnene forlyster sig i vores bade- eller legeland, kan du lade dig forkæle i vores lækre wellnesscenter. 

Badeland

Besøg vores lækre, tropiske badeland, der kan underholde børnene i timevis.

Legeland

Slip børnene løs i vores enorme legeland, der byder på underholdning til alle aldre.

Badeland
Besøg det store, tropiske badeland, der kan underholde børnene i timevis!
Wellness
Mens børnene forlyster sig i vores bade- eller legeland, kan du lade dig forkæle i vores lækre wellnesscenter.
Trampolincenter
I vores trampolincenter er der trampoliner for enhver smag, så det gælder bare om at finde det bedste hoppehumør frem og komme igang!
Legeland
Slip børnene løs i vores enorme legeland, der byder på underholdning til alle aldre.

Blåvand Strand

Attraktioner

Der er mange smukke og interessante attraktioner i Blåvand og omkring Hvidbjerg Strand Feriepark, som er et besøg værd, når I er på disse kanter. Har I børn med på ferien, så skal I se mod det meget børnevenlige Blåvand Zoo, der har åbent året rundt, og som hver dag åbner op for lærerige oplevelser i børnehøjde. Blandt andet kan I være med, når flere af dyrene skal fodres og være i første parket, når geden trænger til at blive kløet bag øret. Er I mere til storslåede oplevelser, der kan give jeres en oplevelse for øjet og følelserne, så skal I bestige Blåvandshuk Fyr og mærke, hvordan luften bliver slået ud af jer, når I ser panoramaudsigten ud over Vesterhavet og Blåvand. Det er en unik oplevelse, som er et must, hvis I også bliver draget af en fantastisk udsigt, der virkelig sætter Vesterhavets størrelse og skønhed i fokus. Prikken over i'et på en skøn dag i Blåvand, der har haft både børn og voksnes interesse for øje, er en tur på det arkitektonisk smukke og historisk spændende Museum Tirpitz. Tirpitz er et museum, der sætter fokus på Anden Verdenskrig og de mennesker, hvis liv blev berørte af den på den ene eller den anden måde. Man følger blandt andet en ung pige, hvis hjem bliver flyttet for at gøre plads til Tirpitz bunkeren og en ung dreng, hvis skæbne var et liv som en del af Hitler Jugend. Museet ligger i den gamle Tirpitz bunker, og de besøgende får derfor en autentisk og rørende oplevelse, når de besøger de triste levn fra en tid i Europa, der er mørk og tragisk. På museet er det dog også muligt at lære mere om livet ved Vestkysten i årene før og efter krigen, og I kan blandt andet gå på opdagelse i en storslået rav udstilling, hvor I kan samle tips til at kende forskel på rav og sten - det kan blive nyttigt, når I selv bevæger jer ned på stranden. 

Aktiviteter

Som tidligere nævnt ligger området omkring Blåvand op til, at man er aktiv i naturen. Der er gode muligheder for at røre sig og samtidig komme helt tæt på det område, som ferien er gået til. Det er er helt særlig følelse at udforske et område ved hjælp af egne kræfter, men det er også særligt, at kunne komme helt tæt på og ikke være begrænset af, hvor bilen må komme hen, og hvor der er en parkeringsplads. hvis I spænder cyklerne bag på bilen, så kan I komme nemt rundt på campingpladsen og nemt komme rundt i området - både til stranden og til skov. Det er heller ikke en lang cykeltur, der er foran jer, hvis I gerne vil ind til Blåvand By og se, hvad der er af butikker og andre spændende ting. I byen kan I også mærke feriestemningen summe, og Blåvand er en af de få feriedestinationer i Danmark, hvor feriestemningen er til stede året rundt. At området er en helårs feriedestination, giver også nogle gode muligheder for at udforske området på alle årstider, og opleve hvor forskelligt både skov, strand og klitlandskaber tager sig ud alt efter vejr og vind. I efteråret er skoven et skatkammer af lækre råvarer, som I selv kan komme ud og finde, plukke og spise. Der er lækre svampe og bær, og somme tider bliver der arrangeret guidede ture, så I kan lære hvilke svampe og bær, der er spiselige, og hvilke der ikke er. Mange holder sig væk fra Vesterhavet, når vinden virkelig tager fat i marehalmen og sender kaskader af sand og bølgeskum rundt på stranden. Men det er lige præcis i disse perioder, at det er mest sandsynligt, at I finder rav på stranden, da bølgerne bringer en masse med ind ude fra havet. Der er også noget helt særligt i at gå en lang tur i den friske vind og komme hjem til en varm hytte eller sætte sig ud i jeres egen private spa, hvis I har booket enten en strandvilla eller et fiskerhus med spa

Naturen

Noget af den helt særlige natur som I kan opleve, når I besøger Hvidbjerg Strand Feriepark, er Nationalpark Vadehavet. Nationalparken der i 2014 blev kåret af UNESCO som værende verdensarv - heri ligger, at området har en helt særlig værdi og betydning for de dyr, der lever der, og for mennesker der besøger den. Nationalpark Vadehavet strækker sig fra Blåvandshuk Fyr og et godt stykke ned i Holland, og ved Hvidbjerg Strand kan I altså opleve en lille del af det danske Vadehav. Nationalparken er et vigtigt sted for mange trækfugle, der nyder godt af det lave, varme vand der udgør et suverænt miljø til små dyrs formering. Trækfuglene holder et velfortjent hvil på deres tur fra de arktiske egne til Afrika, og samler næring og energi til den sidste del af turen. Udover fugle så er sælerne også vilde med at opholde sig i Vadehavet på blandt andet Langli og Skallingen, der er henholdsvis en ø og en halvø i Vadehavet. Her ligger sælerne og varmer sig på de mange sandbanker, og når du besøger øerne, er det vigtigt at have respekt for de mange dyr og deres levesteder.

Det andet helt oplagte naturskønne område er selvfølgelig vores magtfulde nabo, Vesterhavet. Havet der hvert år tiltrækker mange turister fra både ind- og udland og med god grund. Det er ligeså storslået, som det er smukt, og det helt særlige ved Vesterhavet er, at det konstant ændrer udtryk, og hver dag er en helt ny plade, der spiller. Om sommeren er strandene fyldt op af glade badegæster, der nyder det fine sand, og i de køligere måneder er det gående med deres hunde, der pryder landskabet. Alle årstider er skønne ved Vesterhavet - det gælder bare om at klæde sig på efter vejret, og nyde naturens kræfter. 

Digital flaskepost

Vi holder dig opdateret på tilbud fra vandkanten, de nyeste tiltag, aktiviteter, events og ikke mindst inspiration til årets ferier.

Deltag samtidig i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.

Hvidbjerg Strand Feriepark

Tripadvisors medlemsvurderinger

 1000+ anmeldelser

Læs anmeldelser