Skip to the content

FISKERI- OG SØFARTSMUSEET

En udflugt for hele familien

Trænger I til en afveksling fra strandturene, eller spiller sommervejret ikke op til jeres forventninger, så kan I med god grund tage på besøg Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg. Museet, der kalder sig selv for 'Danmarks museum for Havet', åbner for en verden af maritime oplevelser og fortællinger i fantastiske rammer. På museet kan du se frem til at blive klogere på livet under, over og omkring havoverfladen, og museets dygtige formidlere skaber udstillinger, der på elegant og interessant vis fortæller maritime historier, der underholder både små og store.

Siden 1968 har publikum kunne besøge museet og blandt andet komme helt tæt på Danmarks største rovdyr, gråsælen. I kan også opleve små og store fisk samt andre havdyr gennem undervandsruderne i det store saltvandsakvarium, og det er muligt for de modige at komme helt tæt på dyrene ved det lille røre-bassin med hajer, rokker og fladfisk. Alt i alt venter jer en maritim verden af oplevelser, som bare venter på at blive udforsket.

Oplevelser på museet

Der er flere forskellige udstillinger og områder på museet, som er værd at besøge og dykke dybere ned i. Løbende vil der komme nye særudstillinger til, der alle berører livet og historien omkring det våde element - dem kan du læse meget mere om lige her!

De faste oplevelser på museet tæller blandt andet:

  • Sælariet. Med sin inspiration fra Vadehavet, er Sælariet beboet af søde spættede sæler og gråsæler - præcis som havet udenfor er. Hver dag kl. 11.00 og 14.30 kan du opleve dyrepasserne fodre og træne sælerne fra vandkanten. Det er en stor oplevelse, som især de mindste i familien nok vil glæde sig over længe.
  • AkvarietI Akvariet bliver du inviteret med under havoverfladen til at gå på opdagelse i en fjern underjordisk verden. Du kan komme med ned på havets bund og opleve et mangfoldigt liv af mange forskellige arter, herunder rokker, hajer og sild i stimevis. I de mindre akvarier kan du komme helt tæt på havdyrene og fx mærke hvordan en søstjerne eller en plettet rødhaj føles.
  • Vadehavsudstillingen. Vadehavsudstillingen er en hyldest til UNESCOs verdensarv; Vadehavet. Havet er kendt for dets mange ynglefugle, og i det åbne anlæg kan du virkelig få en god idé om, hvilke fugle der knyttet til Vadehavet, og hvordan de lever deres liv der. Se blandt andet edderfugle, pibeænder og gravænder. 

Praktisk

Tæt på hovedindgangen finder I parkeringspladser, busstoppested og cykelstativer. Museet er er gratis for børn under 18 år og er derfor en god og billig attraktion, I kan planlægge spontant, hvis I mangler en sjov oplevelse på en gråvejrsdag.

Får I brug for at hvile benene efter besøg i de mange forskellige tilbud på museet, kan I lægge vejen forbi museets café MS Smag og nyde voksen- eller børnevenlige anretninger, drikkevarer, kaffe, te og kage. I kan nyde en smuk udsigt udover Esbjerg havn, hvor I kan se Fanø og Svend Wiig Hansens imponerende kunstværk 'Mennesket ved Havet'.

Adresse

Fiskeri- og Søfartsmuseet
Tarphagevej 2
6710 Esbjerg V

Tlf: 0045 7612 2000