Skip to the content

FISKERI- OG SØFARTSMUSEET

En udflugt for hele familien

Træger I til en afveksling fra strandturene, så tag på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg. Her kan I opleve små og store fisk samt andre havdyr gennem undervandsruderne i det store saltvandsakvarium, og I kan komme helt tæt på dyrene ved det lille røre-bassin med hajer, rokker og fladfisk. 

I sælariet kan I beundre de søde spættede sæler og gråsæler. Et højdepunkt er helt sikkert fodringen, som finder sted hver dag kl. 11:00 og 14:30.

Film fra det spændende museum

Og der er flere oplevelser i vente - bl.a.:

  • Fiskeriudstillingen, der dækker fiskerierhvervet fra middelalderens sildefiskeri i Øresund til nutidens forsøg på at drive bæredygtigt fiskeri i Nordsøen.
  • Frilandsudstillingen med kystfiskerlejer, småhavne og træskibsværfter som de så ud i årene omkring 2. Verdenskrig, en original tysk bunker og den martime legeplads, hvor børnene kan gå på opdagelse.
  • Vadehavsudstillingen med klyder og en række andefugle, der alle findes i Vadehavet.

Får I brug for at hvile benene, kan I lægge vejen forbi museets café og nyde voksen- eller børnevenlige anretninger, drikkevarer, kaffe, te og kage.

Familievenlig

Tæt på hovedindgangen er der parkeringspladser, busstoppested og cykelstativer. Museet er er gratis for børn under 18 år, så derfor er det en god og billig attraktion for familier.

Læs mere her

Adresse
Fiskeri- og Søfartsmuseet,Esbjerg
Tarphagevej 2
6710 Esbjerg V

Du er tættere på en fantastisk ferie end du tror