Skip to the content

TIRPITZ MUSEET

Midt i klitlandskabet i Blåvand ligger Tirpitz. Et museum i verdensklasse, der giver de besøgende lærerige oplevelser og spændende, nytænkende arkitektur. 


På museet kan du opleve alt fra vestkystens historie igennem de sidste mange år fortalt med hårrejsende fortællinger og historier til en smuk udstilling med rav. Museet er fokuseret på at give sine besøgende en indsigt i vestkysten og selvfølgelig den gamle Tirpitzbunker, der blev opført under 2. verdenskrig. Om du er historieinteresseret eller bare gerne vil have en fed oplevelse, så skal du helt klart besøge Tirpitz museet!

NYHED!

Som gæst i Hvidbjerg Strand Feriepark, får du 20% rabat på dagsentrebilletten til Tirpitz Museum, Flugt Museum, Blåvandshuk Fyr og de øvrige museer under VardemuseerneVed ankomst til museet skal du fremvise dit Hvidbjerg-armbånd for at få rabatten, herefter fratrækkes den entréprisen.

Hvad kan du opleve på Tirpitz?

2. Verdenskrig sluttede, før en af Atlantvoldens største kanonstillinger, der skulle have ligget ved Blåvand, stod færdig. Derfor ligger den store betonbunker intakt som et trist men historisk minde om krigen. Bunkeren er taget i brug som museum, og det er endda muligt, via en underjordisk gang, at komme fra den ene af Tirpitzbunkerne til den anden.

Bunkerruinen har altid været et velbesøgt museum, men blev i 2017 blev det gamle museum erstattet af et splinternyt med fire store gallerier med hver sin udstilling.

Det nye museum består af beton, stål og glas. Beton er støbt på stedet som den gamle kanonbunker. Stål i sort og guld som rav. Taget beplantes med marehalm og integrerer museet helt naturligt i klitlandskabet.

Tirpitz museet tilbyder en lang række vidt forskellige oplevelser, der tæller både faste udstillinger og specialudstillinger. Herunder er nogle eksempler på udstillinger, som du kan opleve på Tirpitz:

  • Havets guld (rav)
  • Den Skjulte Vestkyst
  • Livsfare - Miner!
  • Tirpitz-bunkeren
  • En hær af beton


Da udstillinger konstant ændrer sig, er det en god idé at holde øje med hjemmesiden, så du kan planlægge dit besøg bedst muligt. Du kan få yderligere oplysninger om udstillinger og åbningstider lige her: Tirpitz.dk

Museets adresse:
Tirpitzvej 1
6857 Blåvand.

Havets Guld - fast udstilling

I denne udstilling kan du opleve noget af det smukkeste rav fundet i lokalområdet. Du får gode tips og tricks, blandt andet om hvordan du kan se forskel på sten og rav!

Den Skjulte Vestkyst - fast udstilling

Tag med på en rejse i vestkystens historie, fortalt igennem spændende og inddragende fortællinger. Tag med en gammel redningsbåd på tidsrejse, og kom mere end 20.000 år tilbage i tiden.

Kombiner din tur til Tirpitz med en ferie hos os!

Hvis du planlægger en tur til det fantastiske Tirpitz museum, så er det oplagt at kombinere besøget med en lækkert ophold hos Hvidbjerg Strand Feriepark.

Tirpitz ligger kun en lille tur i bil eller på cykel væk fra vores feriepark, så det er en attraktion, I nemt kan komme til, uden at skulle afsætte en hel dag til det. Da museet er fuld af interessante oplysninger og interaktive oplevelser, kan man dog hurtigt bruge nogle timer derinde, og derfor kan det være rart bare at køre stille og roligt tilbage til Hvidbjerg og få frokost eller bare et lille hvil.

Hvis det kun er nogle enkelte i familien, der drømmer om en tur i de gamle bunkere, så er der heldigvis mange andre ting, som de resterende kan få tiden til at gå med i ferieparken. Besøg det store tropiske badeland med rutsjebaner, en drypstenshule og børnebassiner og få en masse timer til at gå med at boltre jer i det lune vand. I westernbyen finder I legeland og trampolincenter, der er for både store og små børn i familien, og hvis vejret er til det, så kan I skrive jer op til ture på hestene. Se hvordan henne ved stalden.

Om sommeren kan I bruge de varme timer i middagstiden med en tur til Tirpitz, og når I kommer tilbage, så er der ikke andet end et stenkast til stranden og de forfriskende bølger, som I kan kaste jer i og blive kølet ned af. Hvidbjerg Strand har en badebro, der gør det let for de fleste at få dyppet kroppen i det skønne Vesterhav, og ellers er det et godt sted at holde øje med vandhundene fra.

Fakta om Tirpitz

Museet dækker over 2.500 m2

Til byggeriet er der benyttet 4.400 m3 beton

Yderligere 600 ton armeringsjern

De lofter og vægge der kan ses, er støbt på stedet

Tirpitz ligger 5 minutter i bil og 10 minutter på cykel fra Hvidbjerg Strand Feriepark