Skip to the content

CYKLING

Tag på en cykeltur ved Hvidbjerg Strand og omkring Blåvand

På cykel med hele familien

Området byder på rigtig fine cykelstier så det er muligt at cykle såvel lange som korte ture i området, uden man behøver at køre på stærkt trafikerede veje.

Med landevejsraceren

Også her kan man komme vidt omkring uden at skulle køre på stærkt trafikerede veje. En god tur kan være at køre med cykelstien over Ho til Oksbøl og herfra mod Børsmose Strand og via Vejers Strand tilbage til Blåvand. En anden klassiker går fra Blåvand over Vejers, Grærup og Henne Kirkeby til Blåbjerg hvor der er gode muligheder for at træne på en af Vestjyllands længste bakker. Den kan være mere krævende end man umiddelbart skulle tro – og ellers tager mange bare et par ture op og ned.

På MTB

Bordrup Plantage 7 kilometer fra Hvidbjerg Strand byder på en af Danmarks bedste vinter MTB baner. Banen er på grund af de specielle forhold med sand og fyrretræsbeplantninger næsten altid tør og helt uden mudder. Om sommeren bliver den nogle steder meget tør og sandet. Generelt en rigtig spændende single-track bane med korte og hårde op- og nedkørsler. Der er flere varianter – så der er også gode spor til de knapt så erfarne MTB ryttere.

MTB-ture

Vi arrangerer ture på MTB for ferieparkens gæster. Vi tager på ture i området, og I kan orientere jer på opslagstavlen og i aktivitetsplanen.

Gravelcykling

Gravelcykling vinder hurtigt popularitet blandt cykelentusiaster. På samme niveau som med mountainbike kan du med gravelcykling komme rundt på stier og i naturområder, som en almindelig landevejscykel ikke kan tage dig. Gravel er en god blanding af MTB og landevejscykling med en cykel udstyret med brede dæk dog med et lettere stel. En tur på gravelcyklen kan tage dig rundt til alt fra skovstier til strande - kun fantasien sætter grænser.

Du kan læse mere om gravelcykling lige her!

MTB i Hvidbjerg

Sporerne omkring Hvidbjerg Strand Feriepark venter bare på den næste MTB i rivende fart!

Betræd den vilde natur

Blåvand er et fantastisk sted at slippe pedalerne løs og suse afsted. Naturen er vild, og MTB-sporerne bliver en naturlig del af de Vestjyske heder, granskove og klitter. 

Gravelcykling

Hvis du ikke kan få nok at at opleve det vilde, vestjyske landskab, så kan du springe i sadlen og opleve den helt tæt på. Gravelcykling er det nye og store inden for cykling: her cykler du off-road og rundt i smukke landskaber.

MTB i Bordrup

7 kilometer fra Hvidbjerg Strand finder du Bordrup Plantage, som byder på en af Danmarks bedste vinter MTB baner. Herude findes der gode spor både til den erfarne og knapt så erfarne MTB-rytter.

Panorama cykelruter

I området omkring Hvidbjerg Strand er der endvidere oprettet 3 Panorama cykelruter, som går omkring nogle af de flotteste naturområder. Cykelruterne er skiltede og er mellem 20-42 km, så hele familien kan være med på turene. Der er udviklet gratis rutebeskrivelser og en app til mobiltelefonen. Disse finder I på www.vestkystruten.dk, der har samlet informationer om alle ruterne. Her finder I også gode tips og tricks til at gøre turen til en fornøjelse.

Perfekt for MTB Blåbjerg Plantage

Blåbjerg Plantage er beliggende cirka 20 kilometer fra Blåvand og byder på noget af Vestjyllands bedste indenfor MTB. Her har været afholdt adskillige store løb – også DM. Hver år i slutningen af oktober finder det store INVITA MTB Race sted her med op til 1000 deltagere. Der er forskellige ruter i området og således noget for enhver smag.

MTB liga løb i Varde Søndre Plantage

Varde – Søndre Plantage – her finder man en rigtig lækkerbisken for alle single track fans. Hver år afholdes der MTB liga løb her med deltagelse af hele den danske MTB elite samt en del dygtige ryttere fra udlandet der kommer til Varde for at dyste om points til den internationale rangliste.

Oversigtskort over MTB ruter

Spørg gerne efter nærmere information i receptionen – så kan vi hjælpe med kort over området.

Digital flaskepost

Vi holder dig opdateret på tilbud fra vandkanten, de nyeste tiltag, aktiviteter, events og ikke mindst inspiration til årets ferier.

Deltag samtidig i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.

Hvidbjerg Strand Feriepark

Tripadvisors medlemsvurderinger

 1000+ anmeldelser

Læs anmeldelser