Skip to the content

Sløret løftes for det nye strandhotel i Vejers

Hvidbjerg Strand Feriepark købte i 2019 det tidligere Vejers Strandhotel af Statens Ejendomsselskab med visionen om at etablere et nyt og moderne strandhotel med potentiale til at tiltrække feriegæster året rundt.

Herefter har fulgt en proces, hvor mange tanker og idéer har været på bordet, møder har været afholdt og vi har lyttet til konstruktive idéer og input. Efter at have præsenteret en række forslag til det nye Strandhotel er vi nu kommet frem til et visionært og arkitektonisk smukt projekt, der sikrer et økonomisk levedygtigt hotel, der kan stå på egne ben mange år ud i fremtiden. Et projekt vi nu ansøger Varde Kommune om at arbejde videre med.

Det nye Vejers Strandhotel er tænkt som et familievenligt hotel, hvor den rige og rå natur med havet, stranden og klitterne er den primære grund til at besøge stedet. Inspirationen er hentet fra klassiske danske badehoteller som eksempelvis Svinkløv Badehotel i det nordlige Jylland og Helenekilde Badehotel i Nordsjælland. Det nye Strandhotel vil således fremstå som en på én gang både klassisk og tidssvarende bebyggelse, hvor variation i bygninger og detaljering i facadernes træbeklædning, skaber et udtryk, der naturligt afstemmes omgivelserne og den omkringliggende natur.

Bebyggelsen disponeres som tre ”elementer” der tilsammen udgør det nye hotel.

Hovedhuset etableres i 3 etager med i alt 18 hotellejligheder. Hver enhed indrettes med ”børneværelse”, soveværelse, et mindre køkken samt bad og toilet. Alle enheder udlejes på dagsbasis. Hovedhuset fremstår med en højde på cirka 12,5 meter, og der vil være havudsigt fra de to øverste etager. Farveholdningen vil være lyse jordfarver i grålige nuancer fra den klassiske pigmentfarveskala.

Restauranten opføres som en selvstændig bygning over to etager med havudsigt fra øvre niveau. Bygningen disponeres med en højde på cirka 9,5 meter og fremstår i samme udtryk og farveholdning som hovedhuset. Restauranten placerer sig på kanten af klitterne ud mod Vejers Havvej, hvilket i høj grad appellerer til forbipasserende. Foruden restaurant, køkken- og personalefaciliteter rummer bygningen også møde- og festlokale. Ambitionen er en restaurant med et højt niveau, hvor fisk, skaldyr og klassiske danske retter i moderne fortolkning kombineret med de naturskønne omgivelser og havudsigten skaber et velbesøgt og levende spisested.

Til hotellet hører 20 moderne og eksklusive hotelhytter, der udlejes på dagsbasis med plads til 4-6 personer pr. enhed. Hytterne disponeres som klynger af stråtækte bygninger, holdt i klassiske pigmentfarver, og indpasses i det varierede terræn i forskellige højder på grunden. Dette vil være med til at sikre et harmonisk byggeri, der afspejler noget af den egenart som netop kendetegner Vejers Strand, hvor sommerhusene mange steder smyger sig naturligt i terrænet. Højden på hotelhytterne vil være ca. 8 meter.

Med baggrund i de mange input omkring trafik og parkeringsforhold, ønsker vi at indgå i konstruktiv dialog med borgerne i Vejers og med Varde Kommune, for at finde den bedst mulige løsning for en god afvikling af trafik og parkering i området. Endvidere er vi som hidtil interesserede i et godt samarbejde omkring opstilling af telte mm. i forbindelse med afholdelse af ravfestival og andre events.

Konceptet med hotellejligheder og -hytter er kendt fra Blåvand, hvor vi driver et særdeles velfungerende hotel med restaurant, hotellejligheder i 3 etager samt eksklusive hotelhytter.
Målgruppen er i høj grad familier, der skal på ferie, weekendtur mm. Men også par vil fylde op i gæstestatistikken. Fordelene ved at have familier som målgruppe og ikke alene, som det ofte er normalt for hoteller, voksne par, er mange. Det er vores erfaring, at familierne oftest har et højere døgnforbrug i lokalområdet: En familie har et større behov for at gå på opdagelse i butikker, handle hos købmanden, besøge museer og seværdigheder, købe en pizza til frokost og tager gerne flere besøg i ishuset dagligt. Ligeledes har en børnefamilie hurtigt brug for to par nye gummistøvler, en varm trøje eller måske nyt tøj til garderoben derhjemme – og bidrager således til øget aktivitet i lokalområdets detailhandel og kulturelle attraktioner.

Gæsterne til det nye hotel vil i stort omfang komme fra Danmark og Tyskland, men også norske, hollandske og schweiziske gæster forventes at finde vej til hotellet. Hvad angår kapaciteten for det nye hotel, vil der kunne overnatte maksimalt 192 personer. Det vil dog være mere realistisk med et personantal omkring 150-165 i højsæsonen, idet ikke alle hotellejligheder og -hytter bebos af det maksimale antal gæster.

/Hvidbjerg, den 7. april 2022

Digital flaskepost

Vi holder dig opdateret på tilbud fra vandkanten, de nyeste tiltag, aktiviteter, events og ikke mindst inspiration til årets ferier.

Deltag samtidig i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.

Hvidbjerg Strand Feriepark

Tripadvisors medlemsvurderinger

 1000+ anmeldelser

Læs anmeldelser

Den bedste gave

Forkæl familien eller den, du holder af, med en dejlig oplevelse i Blåvand lige ved Vesterhavet.