Skip to the content

FLUGT MUSEET

Refugee Museum of Denmark er et internationalt museum, hvis tilstedeværelse er dedikeret til flygtninges historie.


På museet kommer du helt tæt på historien fra det øjeblik, du ankommer. Museet er nemlig sammensat af to originale længer fra flygtningelejrens hospital, der har beholdt deres ydre udseende med røde mursten og småsprossede vinduer. De to originale længer er nu bundet sammen af en smuk 'svungen' bygning designet af det danske arkitektfirma BIG, der på smuk vis har knyttet fortiden og nutiden sammen. Du kan ikke undgå at få en oplevelse, når du besøger museet, der graver dybere ned i, hvilke følelser der er knyttet til at være et menneske på flugt. Både historisk, arkitektonisk og menneskeligt vil du opleve at tage noget med dig fra museet.


NYHED!

Som gæst i Hvidbjerg Strand Feriepark, får du 20% rabat på dagsentrebilletten til Tirpitz Museum, Flugt Museum, Blåvandshuk Fyr og de øvrige museer under VardemuseerneVed ankomst til museet skal du fremvise dit Hvidbjerg-armbånd for at få rabatten, herefter fratrækkes den entréprisen.

Hvad kan du se frem til på dit besøg på FLUGT?

Som en trist påmindelse om datiden og nutidens mange mennesker, der er tvunget på flugt væk fra deres hjem og familier, ligger i Oksbøl et gammelt flygtningehospital. Hospitalet der tjente sit formål efter 2. verdenskrig, hvor 250.000 flygtninge strømmede over den dansk/tyske grænse. De to originale længer i hospitalet har fået en 500 m2 stor tilføjelse, der tjener som både indgangsparti men også som bindeled mellem de to længer, og på rigtig fin vis binder en sløjfe om hele historien. Museet er dog ikke kun dedikeret til denne tid i flygtningens historie, men er en dedikation til de sidste 100 års flygtningestrømme ind i Danmark - flugt har og er desværre stadig en verdensomspændende problemstilling.

Udover udstillingerne indenfor kan du også gå en tur udenfor og få en oplevelse ud over det sædvanlige. Du kan blandt andet besøge flygtningekirkegården, hvor mange, især kvinder og børn, blev begravet efter en hård flugt i den bidende vinterkulde. Du kan også tage med tilbage i tiden med en tur igennem tidsportalen, hvor du bliver guidet igennem flygtningelejren af en audioguidet tur. Du går på historiens stier og ruter, der fører dig med i lejrens køkken, skole, værksted og teater, og på din vej møder du nogle af datidens beboere. 

FLUGT museum har en række faste udstillinger, men vil løbende også have specialudstillinger. Herunder ses nogle eksempler på udstillinger, som du kan opleve på FLUGT:

  • Flygtninge til alle tider
  • Flygtningelejr Oksbøl
  • Flygtningekirkegården
  • Lydvandring i den tidligere flygtningelejr


Da udstillingerne ændrer sig med tiden, kan du med fordel holde øje med hjemmesiden, så du kan planlægge dit besøg bedst muligt. Du kan få yderligere oplysninger om udstillinger og åbningstider lige her: FLUGT museum

Museets adresse:
Præstegårdsvej 21
6840 Oksbøl

+45 7522 0877

Flygtninge til alle tider - fast udstilling

Denne udstillinger tager de mange tal, der er bundet op med flygtninge, og gør dem til mennesker. Den stiller spørgsmål ved, hvad 'hjem' er og undersøger de følelsesmæssige konsekvenser ved en flugt!

Flygtningelejr Oksbøl - fast udstilling

Denne udstilling tager dig med indenfor murerne i Flygtningelejr Oksbøl, der i 1945 husede op mod 35.000 tyske flygtninge, der var blevet drevet på flugt af den Røde Hærs angreb på Nazityskland. Gå på opdagelse i genstande og fortællinger, der tager dig med tilbage i tiden.

Ferie for alle historieinteresserede - og dem der elsker store oplevelser!

En tur til Hvidbjerg Strand Feriepark er samtidig en tur til den historisk tunge vestkyst, hvor livet aldrig har været nemt - dog altid levet! Vestkysten er samtidig hjem for et utroligt dyre- og naturliv, der gang på gang giver besøgende store oplevelser. Besøg fx Vadehavscentret, der er et moderne besøgscenter for UNESCO verdensarv Vadehavet. Der er spændende oplevelser og aktiviteter for både børn og voksne - herunder blandt andet sæl- og østerssafari.

Udover FLUGT museet, så finder I i nærheden også det historisk spændende og arkitektonisk imponerede Tirpitz museum, der tager fat i lige netop det levede liv ved den barske vestkyst. Her finder du beretninger og historier om livet under 2. verdenskrig, og du kan tage med en gammel fiskekutter tilbage i tiden. Forbudt kærlighed og jagten på havets guld, rav, er nogle af de udstillinger, du kan glæde dig til at gå på opdagelse i.

Uanset hvilke interesser du har, kan du være sikker på at få en stor oplevelse, når du besøger os ved det brusende Vesterhav. I vores feriepark kan I finde lige præcis den overnatning, der passer til jeres ferie fra camping med eller uden indbygget luksushytter i alle størrelser til hotelværelse med havudsigt. Når den ikke står på museer og storslåede oplevelser i naturen, så kan I benytte vores store legeland, tropiske badeland og det sjove trampolincenter - alt sammen gratis, når du booker ferie hos os. Gå på opdagelse i vores mange sjove aktiviteter og oplevelser lige her!

Fakta om FLUGT

Museet er tegnet af BIG - Bjarke Ingels Group

Indgangspartiet er beklædt med 50 tons cortenstål

110 spær bærer det store indgangsparti - ikke to er ens

Der er brugt 80.000 gule teglsten til gulvet i museet

FLUGT ligger 20 minutter i bil og 50 minutter på cykel fra Hvidbjerg Strand Feriepark

Billetter skal købes online inden besøget - køb billet her