Skip to the content

Handicapvenlig campingplads

Hvidbjerg Strand Feriepark byder også gæster med fysiske handicaps velkomne ved at tilbyde faciliteter og tilgængelighed, der imødekommer behovene for kørestolsbrugere og andre med nedsat mobilitet.


Vores Vesterhavsvillaer (villa 1 og 2) samt Strandvillaer (villaerne 21-25) er handicapvenlige. De har samme inventar som de øvrige villaer, men er bygget så en kørestol kan komme rundt og der er forhøjet toilet med dobbelt armstøtte. Der er ingen dørtrin og badeværelset er stort og let tilgængeligt.

Strandhotellet har elevator, nem adgang for gangbesværede, men ikke indrettet til kørestolsbrugere.

Der er direkte parkering ved alle vores pladser, hytter og villaer.

De primære stier og veje i ferieparken er anlagt med asfalt, fliser eller hårdt grus. Dette gælder dog ikke stierne fra pladsen til stranden, medmindre man benytter Hvidbjerg Strandvej.

Vi anbefaler, at du ringer til os, så vi kan få en god snak om dine ønsker og behov, og om hvad der er muligt med de faciliteter, vi kan stille til rådighed.

Ring gerne på telefon 75 27 90 40. Husk at oplyse, at I har behov for et handicapvenligt hus.


Tilgængelighed for kørestolsbrugere

Veje og stier
Stort set alle vores veje og mange stier på campingpladsen er belagt med fliser og kan uden videre benyttes af kørestolsbrugere. Der er også en sti op over klitten og ned på stranden
– næsten ned til vandkanten. Stien er udført i træ-lameller.

Toiletforhold
I de fleste bygninger og servicebygninger er der toilet- og brusefaciliteter, som er velegnede for kørestolsbrugere.

Restaurant
Det er i Restaurant Hvidbjerg (link), Pizzeria Monte Bianco (link) og hos Høfde4 (link) muligt at komme ind med kørestol, men book gerne bord og oplys at der skal være plads til kørestol, så vi kan tage højde for det.

Badeland
Der er adgang for kørestole, men vi har ikke lifte i badelandet, og råder ikke over kørestole, der er specielt velegnede til brug i svømmehal m.m. Det er ikke muligt at benytte grotten og 1. salen i badelandet, da der kun er trapper.

Wellness
Kurbad & Wellness er etableret i 2 etager, og der er ikke elevator. Der er derfor begrænsede muligheder som kørestolsbruger. I stueplan kan varmtvandsbassin ikke benyttes, da indgangen er en smal trap. Kurbassin med musik kan måske benyttes, der er dog enkelte trapper for at komme i bassinet. I stueplan har vi også en Infrarøde sauna, ild-sauna, og mineral-sauna samt fodkar ved pejsen, som kan benyttes.

Ønskes behandlinger aftales dette med vores behandlere på telefon 76 54 25 18.

Play City – legeland og trampolincenter
Der er adgang til Play City med rampe, men legeredskaberne er etableret i flere etager med trapper og stiger. Der er ikke elevator. En kørestol kan ikke komme ind i trampolincenter. Der er ikke elevator.

Fiskesø
Der er ikke stenbelagte stier omkring søen.

Minigolf
En kørestol kan godt komme rundt på banen.


Udvidet handicaptoilet på Hvidbjerg Strand Feriepark

På det udvidede handicaptoilet er der masser af plads til at manøvrere rundt med en kørestol og det er muligt at være flere personer inde i rummet. Du finder det udvidede handicaptoilet ligger i Servicebygning 50 i grønt område. Se vores pladskort.

Her finder du følgende hjælpemidler:

Højdejusterbart bruse- og skifteleje

Det højdejusterbare bruse- og skifteleje kan anvendes af alle, der har behov for liggende pleje – uanset om det handler om tøj- eller bleskift eller et behov for et brusebad. Du kan nemt justere højden med håndbetjeningen, så flytning til og fra en kørestol kan ske bedst muligt for både brugeren og hjælperen. Den opklappelige sengehest bidrager til øget sikkerhed. Liggeoverfladen er komfortabel og det er muligt at hæve hovedenden for en mere komfortabel oplevelse.

Højdejusterbar håndvask

Højden på håndvasken justeres nemt med knapperne på forsiden af vasken, så den kan tilpasses en siddende eller stående person. De integrerede håndgreb i håndvasken bidrager desuden til øget sikkerhed og kan være en god støtte til gangbesværede, ligesom den flade bund på vasken sikrer, at der kan komme en kørestol ind under.

Højdejusterbart toilet med toiletstøtter

Det højdejusterbare toilet er anvendeligt, hvis man har behov for hjælp til at sætte sig eller rejse sig. Toilettet betjenes nemt ved et tryk på knapperne på den ene toiletstøtte. Toiletstøtterne kan udover at anvendes til flytning til og fra en kørestol også fungere som en god støtte til gangbesværede. Desuden kan toiletstøtterne slås op, så der er plads til en hjælpende hånd fra begge sider af toilettet

Solsikkesnoren

Hvidbjerg Strand Feriepark sætter fokus på inklusion og tilgængelighed for personer med usynlige handicap.

Personer med usynlige handicap, der besøger Hvidbjerg Strand Feriepark kan fra april 2024 bære Solsikken, hvis de ønsker at signalere til medarbejdere og øvrige gæster, at der kan være behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.

For personer med usynlige handicap, som for eksempel hjerneskade, ADHD, angst, synsnedsættelse, PTSD, autisme, alzheimers mv. kan det være stressende eller belastende at være i ukendte omgivelser med mange mennesker omkring sig. Det kan være en ekstra barriere for at tage af sted, hvis man samtidig oplever at skulle forklare sine udfordringer for at skabe forståelse.

Hvidbjerg Strand Feriepark tilslutter sig derfor Solsikkeprogrammet, hvilket betyder, at de træner medarbejderne, så de ved, hvad et usynligt handicap er, hvad Solsikkesnoren betyder, og hvordan man bedst møder en person, der har valgt at bære Solsikken.

Solsikkesnoren kan bæres, når man ønsker at gøre sit usynlige handicap synligt. Det er helt frivilligt, om man ønsker at bære den. Solsikkesnoren udleveres uden spørgsmål fra receptionen, hvis man efterspørger den.

Det giver ingen særlige fordele at have Solsikkesnoren på. Man viser blot andre, at man kan have behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.

- Vi tror og håber, det giver en ekstra tryghed at vide, at vi hilser alle velkomne uanset handicap eller udfordringer. Vi ønsker som feriepark at være tilgængelige og inkluderende, også selvom en gæst har udfordringer, øjet ikke kan se. Så selvfølgelig skal vi være med i Solsikkeprogrammet, siger Vibe og Amy fra Hvidbjerg Strand Feriepark.

Digital flaskepost

Vi holder dig opdateret på tilbud fra vandkanten, de nyeste tiltag, aktiviteter, events og ikke mindst inspiration til årets ferier.

Deltag samtidig i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.

Hvidbjerg Strand Feriepark

Tripadvisors medlemsvurderinger

 1000+ anmeldelser

Læs anmeldelser