Skip to the content

Sort sol er et spørgsmål om liv og død

Sort sol er et af naturens mest forunderlige fænomener med kæmpe flokke af stære, som danser ballet på himlen, inden de går til ro for natten

I kan opleve stærene danse både om foråret og om efteråret her ved Blåvand/Ho Bugt.

Oplevelsen af sort sol er aldrig ens. Nogle gange kommer stærene til overnatningspladsen i mindre flokke. Andre gange samles flokkene til én samlet flok, som bliver større og større, alt imens den danner fantastiske, organiske former på aftenhimlen. Af og til kan stæreflokken blive så stor og kompakt, at den fuldstændig skygger for den nedgående sol - det er på den måde fænomenet har fået sit navn.

For os mennesker fremstår sort sol som en mageløs opvisning, men for stærene er dansen et spørgsmål om liv og død. Bevægelserne sker nemlig som et forsvar mod rovfugle, som også kommer til rørskovsområdet - for at få sig en stæresteg.

I kan få mere at vide om stære og sort sol på Nationalpark Vadehavets hjemmeside.

Foto: Jens L. Hansen og Torben Andersen

Skrevet af

Hvidbjerg Strand Feriepark er ejet af søskendeparret Steen og Lene Slaikjær, der har overtaget foretagenet fra deres forældre. De har høje ambitioner for perlen, der ligger placeret i den fantastiske vestjyske natur ved Vesterhavet.

Ferieparken har gennem tiden udviklet sig til et helstøbt ferieparadis med tilbygning af et tropisk badeland, lækkert wellnesscenter og et kæmpe legeland. Ligeledes fortsætter udvidelsen af overnatningsmuligheder, hvor der senest er blevet tilføjet strandvillaer og et strandhotel til listen.

Anstrengelserne er ikke gået ubemærket hen, og Hvidbjerg Strand Feriepark har modtaget et væld af priser og udmærkelser. Her kan udnævnelsen som Superplatz af tyske ADAC samt udmærkelsen som * Superior af Campingrådet nævnes.

Digital flaskepost

Vi holder dig opdateret på tilbud fra vandkanten, de nyeste tiltag, aktiviteter, events og ikke mindst inspiration til årets ferier.

Deltag samtidig i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.

Hvidbjerg Strand Feriepark

Tripadvisors medlemsvurderinger

 1000+ anmeldelser

Læs anmeldelser

Den bedste gave

Forkæl familien eller den, du holder af, med en dejlig oplevelse i Blåvand lige ved Vesterhavet.